Kuchnia

smakowite

Waniliowa kuchnia: Zapiekana cukinia faszerowana
Składniki na 2 faszerowane cukinie:

2 cukinie
3 duże pomidory
1 czerwona papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
200 g żółtego sera
szczypta soli


2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1/2 łyżeczki przyprawy curry
szczypta mielonego chili

Cukinie przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Pomidory sparzyć, pokroić w grubą kostkę razem papryką i miąższem cukinii. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Wszystkie warzywa posypać solą na 10 minut i odcedzić. Dodać przyprawy, połowę sera i wymieszać.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć cukinie. Napełniać je warzywnym farszem i posypywać pozostałą częścią sera. Zapiekać przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation