Kuchnia

Kuchnia - desery , polewy i ...

Czekoladowa zebra
Składniki:
- 6 jaj
- 3 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru pudru
- 1/3 szklanki mąki
- 1/4 łyżeczki soli
- ciemna czekolada półsłodka
- biała czekolada
- 3/4 szklanki śmietany kremówki
- 1 łyżka wiórków kokosowych lub czekoladowych
Przygotowanie:
W średniej wielkości misce ubić jajka, odstawić. W rondelku, połączyć mleko, cukier, mąkę i sól. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do wrzenia. Zdjąć z ognia. Dodać 1 szklankę ciepłej mieszanki do jaj. Powoli wlać mieszaninę z jajek do rondla, ciągle ubijając. Gotować na średnim ogniu, cały czas mieszając drewnianą łyżką, około 1 min. Zdjąć z ognia. 2 1/2 szklanki gorącego puddingu wlać do średniej miski, wymieszać z ciemną czekoladą. Do pozostałego budyniu w rondelku dodać białą czekoladę, wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia na około 30 min., od czasu do czasu ubijając. Ze śmietany kremówki i cukru pudru zrobić krem (ubijając). Wlać budyń do pucharków naprzemiennie, udekorować bitą śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation