Kuchnia

wypieki

Składniki na ciasto:
- 150 g mąki pszennej
- 100 g margaryny do pieczenia
- 50 g cukru
- 1 jajko

Składniki na nadzienie:
- 250 g malin
- 50 g białej czekolady (opcjonalnie)

Składniki na kruszonkę:
- 0.5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 0,5 szklanki cukru
- 50 g masła

Wykonanie:
Zagnieść kruche ciasto, wyłożyć nim formę do tarty. Przykryć papierem do pieczenia, obciążyć i piec 10 minut w temperaturze 180 stopni. Ściągnąć papier i podpiekać jeszcze 5 minut.

Na podpieczone ciasto wysypać maliny, na maliny wysypać pokrojoną w kawałki czekoladę.

Zagnieść w palcach kruszonkę z podanych składników, wysypać na maliny. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation