Kuchnia

wypieki

WEGAŃSKI KOKOSOWO-WANILIOWY "SERNIK" NA ZIMNO (JAGLANY, BEZGLUTENOWY)
Efekt? Lepszy nawet niż się spodziewałam, do tego prosty i naturalny. Nie tylko na deser, ale też słodkie śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia. Polecam


SKŁADNIKI (forma 18x18cm, 9 kawałków):


SPÓD:

1/2 szklanki wiórek kokosowych BIO


MASA "SERNIKOWA" :

3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (750g) (najlepiej ugotowanej dzień wcześniej) *
400 ml (1 puszka) mleka kokosowego (mocno schłodzonego w lodówce, min. 1 dzień) **
1 szklanka wiórek kokosowych BIO (80g)
1/2 szklanki ulubionego syropu słodzącego lub cukru ***
1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego BIO
1,5 łyżeczki suszonej wanilii (lub ziarenka z 2 lasek wanilii) ****
1 łyżka soku z cytryny

Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation