Kuchnia

Bigos, Fasolka, Leczo

Leczo z parówkami

Składniki
ilość porcji: 4
2 czerwone papryki
1 kg pomidorów
1/2 cukinii
1 opakowanie parówek
0,5 kg cebuli
2 łyżki oleju
1 łyżeczka sproszkowanej papryki słodkiej i ostrej

1. Paprykę kroimy w kostkę.
2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
3. Cukinię szatkujemy.
4. Parówki kroimy w talarki.
5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy razem z nią parówki.
6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.
7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.
8. Gotowe - smacznego!

http://allrecipes.pl/przepis/6514/leczo-z-par-wkami.aspx
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation