Kuchnia

Bigos, Fasolka, Leczo

dietetycna potrawka kapuściana aLa leczo

SKŁADNIKI:
kilka garści poszatkowanej kapusty
puszka pomidorów bez skóry
jedna duża papryka czerwona
jedna mała zielona cukinia
pieprz,sól -szczypta
pół butelki,-około 200ml gotowego sosu pesto
1 łyżka majeranku suszonego
1 czubata łyżka ziół prowansalskich kamis
1 łyżka otartej gałki muszkatołowej
2 łyżki gotowego suszu warzywnego
1 łyżka przyprawy do bigosu
1 mała cebula

PRZYGOTOWANIE:
Liście kapusty gotujemy do miękkości z dodatkiem suszu.Następnie dodajemy pomidory wraz z sokiem,pokrojoną w plastry cukinię, pokrojoną w kostkę paprykę,poszatkowaną cebulę.Dodajemy sos pesto,sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie,przyprawę do bigosu i gałkę muszkatołową. Gotujemy wszystko do miękkości, doprawiamy majerankiem.Im więcej jemu tym więcej chudniemy:D
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation