Kuchnia

Kuchnia - zupy i ...

6-7 ziemniaków
1 średniej wielkości kalafior
1 łyżka masła
3-4 łyżki kaszy manny
1 czubata łyżka Kucharka z hiszpańskimi pomidorami i węgierską papryką
2 marchewki
kawałek selera
1 pietruszka korzeń
pęczek koperku
liść laurowy
3-4 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz

1. Ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucamy
do 2,5 - 3 litrów wrzącej, osolonej wody
i gotujemy przez około 10 minut. Po tym czasie dodajemy
kalafior podzielony na różyczki.
2. Marchewkę, seler i pietruszkę trzemy na tarce
o grubych oczkach i dodajemy do zupy.
4. Następnie dodajemy liść laurowy, masło,
łyżkę Kucharka i poszatkowany koperek.
Całość gotujemy przez około 10-15 minut.
5. Pod koniec gotowania wsypujemy kaszę manną
i gotujemy na wolnym ogniu aż do zagęszczenia
zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation