Kuchnia

Kulinaria

Co Dziś Zjem Na Śniadanie?

Potrzebujesz (na dwie osoby):

8 kromek chleba tostowego
1/4 szklanki mleka
1/4 szklanki greckiego jogurtu
1 jajko
świeże maliny
świeże borówki
Nutella
1/2 awokado
50g masła do smażenia
cukier puder
syrop klonowy

Odetnij skórki od kromek i użyj czegoś, by je spłaszczyć (osobiście użyłam dużego słoika, ale wałek również się spisze). Na rozgniecioną kromkę włóż to, co lubisz. Osobiście postawiłam ma rozgniecione maliny z plasterkami awokado, rozgniecione borówki oraz czekoladę. Posmarowane kromki zroluj.

W talerzu na zupę zmieszaj mleko, jogurt oraz jajko.

Rozgrzej patelnię z masłem.

Zwinięte tosty maczaj kolejno w miksie mlecznym i kładź na patelnię. Smaż na średnim ogniu, aż ozłocą się z każdej strony.

Podawaj posypane cukrem pudrem i polane syropem klonowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation