Kuchnia

Kulinaria

Kotlety jajeczne

4 jajka
czerstwa bułka
szklanka mleka
cebula
mały serek topiony
łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
bułka tarta
olej do smażenia
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo. Bułkę zalać mlekiem i namoczyć. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć do zarumienienia. Ugotowane jajka zmielić z namoczoną i odciśniętą bułką (ja tylko posiekałam). Dodać bułkę tartą, serek, cebulę, natkę pietruszki. Przyprawić. Wymieszać wszystkie składniki. Jeśli powstała masa jest niezbyt gęsta, dodać jeszcze bułki tartej. Uformować kotleciki (u mnie 6 średniej wielkości). Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć do zarumienienia.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation