Kuchnia

ciasta

Składniki (na 12 sztuk):

250g mąki pszennej
175g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
1 tabliczka gorzkiej czekolady (posiekanej)
1 tabliczka mlecznej czekolady (posiekanej)
250 ml mleka
1 jajko
100g roztopionego i przestudzonego masła

Wykonanie:

W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i oba rodzaje czekolady. W drugiej misce lekko roztrzepać jajko i połączyć z mlekiem i roztopionym masłem. Następnie składniki mokre przelać do suchych i szybko i niezbyt dokładnie połączyć.

Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i do każdej nałożyć porcję ciasta. Muffiny piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation