Kuchnia

Makarony

PICANTE CONCHIGILIONI


SKŁADNIKI:

15 dag mięsa mielonego (u mnie mielona szynka wieprzowa na pół z piersią z indyka)
Szczypta soli
Szczypta pieprzu cyenne
Ostra papryka
Słodka papryka
½ cebuli
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
3 łyżki przecieru pomidorowego
Sos pomidorowy z tego przepisu
Kilkanaście muszli conchigilioni


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, czosnek i mięso mielone.

2. Smażymy na wolnym ogniu około 15minut, w międzyczasie doprawiając do smaku, na końcu dodając przecier pomidorowy.

3. Makaron wrzucamy na wrzątek i gotujemy al. dente.

4. Blanszujemy makaron zimną wodą. I napełniamy muszle mięsem.

5. Do naczynia żaroodpornego wlewamy na dno sos pomidorowy i układamy na nim conchigilioni.

6. Na koniec posypujemy je serem i wstawiamy do piekarnika na 20minut do 220st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation