Kuchnia

Makarony

Makaron z brokułami i serem



SKŁADNIKI:

makaron świderki - 40
dekagramów
mąka - 1 łyżka
Fix Spaghetti 4 sery z
brokułami Knorr - 1
opakowanie
starty żółty ser - 20
dekagramów
brokuł - 1 sztuka
pieprz ziołowy
cebula - 1 sztuka
olej
serek topiony - 0.5 opakowania



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Makaron ugotuj al dente. Brokuła umyj, podziel na małe różyczki i ugotuj w
osolonej wodzie. Schłodź w zimnej wodzie aby nie stracił koloru.

2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Następnie zeszklij na oleju. Dodaj do
niej ugotowanego brokuła, po czym smaż przez 5 minut na małym ogniu.

3. Mleko wymieszaj z śmietanką i Fixem Knorr.

4. Wlej sos na patelnię, dodaj serek topiony i całość dokładnie wymieszaj i
zagotuj.

5. Na talerze nałóż ugotowany makaron i obficie polej go sosem. Posyp startym
serem i posiekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation