Kuchnia

Dania bezmięsne

Składniki

2 jajka
1 szklanka mleka
mąka(dodać tyle aby powstała masa podobna do śmietany)
woda mineralna gazowana pół szklanki
szczypta soli do smaku
Olej do smażenia

Nadzienie:
opakowanie łososia wędzonego 200 g
opakowanie serka delikatnego śmietankowego
świeży koperek
cytryna do przybrania
sól, pieprz mielony czarny Kamis
Przygotowanie

1.Nadzienie: Serek miksujemy z solą i pieprzem na gładką masę.

2.Naleśniki: Do głębokiego naczynia wbijam 2 jaja i ubijam ze szczyptą soli. Dodajemy ok. 1 szklanki mleka,ciągle ubijając dodajemy mąkę,pod koniec dodajemy pół szklanki wody gazowanej. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.Powstałą masę odstawiamy na godzinę przed smażeniem do lodówki.Naleśniki smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju, ciasto rozlewamy równomiernie na patelni,smażymy z obu stron aż się zarumienią. Na ostygnięte naleśniki smarujemy twarożek,kładziemy płat łososia,zwijamy w roladkę,przekrajamy skośnie,rozkładamy na talerzu,Całość przybieramy cytryną i koperkiem.

SmaczneGO

Wspaniała przystwka Wielkanocna która smakuje i prezentuje się cudownie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation