Kuchnia

Dania bezmięsne

Składniki

śliwki bez pestek Hortex 1 kg
ugotowane ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 100g
mąka pszenna 300g
jajko 2szt
orzechy włoskie 100g
migdały 100g
rodzynki 100g
kompot z suszu Hortex 1l
limonka 1szt
cynamon
papier do pieczenia Saga
Przygotowanie

Ugotowane ziemniaki przecieramy przez praskę, dodajemy mąkę i jajka, dobrze wyrabiamy. Bakalie układamy na blaszce wyłożonej papierem Saga i przypiekamy na złoto, a po ostygnięciu miksujemy. Zmiksowanymi bakaliami faszerujemy dwie połówki śliwki i sklejamy następnie obtaczamy ciastem formując knedle. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 min. Kompot z suszu Hortex gotujemy do zredukowania połowy płynu, dodajemy cynamon, skórkę i sok z limonki. Knedle podajemy zanurzone w sosie.

----------------------------------------------------------------------------------
O autorze - Warsztaty Kulinarne

Przepis pochodzi z Warsztatów Kulinarnych organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation