Kuchnia

dania warzywne

pieczarki w cieście cebulowym
Składniki:
1/2 kg niedużych pieczarek,
2/3 szkl. mleka,
2/3 szkl. mąki pszennej,
jajko,
duża cebula,
szczypta gałki muszkatołowej,
1/2 łyżeczki białej gorczycy,
sól, pieprz,
olej rzepakowy do smażenia.


Przygotowanie


Grzyby oczyścić, odciąć nóżki. Mleko zmieszać z przesianą mąką i rozkłóconym jajkiem. Cebulę obrać, bardzo drobniutko posiekać. Dodać do ciasta, doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą, pieprzem, wsypać gorczycę. Całość zmiskować przy pomocy blendera na gładkie ciasto. Kapelusze pieczarek maczać w cieście, smażyć na mocno rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation