Kuchnia

nalewki, drinki

Drink Montezumy

Składniki:
350 ml mleka
100 g gorzkiej czekolady
pół łyżki miodu
skórka starta z połowy cytryny
kieliszek rumu (w przepisie podana była „porcja”, uznałam, że jest to duży kieliszek do wódki)
pół kieliszka dżinu (jw.)
szczypta mielonego chilli
szczypta mielonego imbiru (dawałam duże szczypty)
Czekoladę rozpuścić w mleku podgrzewając na parze i mieszając. Pozostawić do ostygnięcia a następnie chłodne wstawić do lodówki na godzinę. Zmiksować miód, skórkę, alkohole i przyprawy, po czym odcedzić (ładnie mi się zmiksowało i ominęłam odcedzanie). Dodać do mleka z czekoladą i dokładnie wstrząsnąć (najlepiej w shakerze, którego nie posiadam, ale naczynie z przykrywką dało radę).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation