Kuchnia

DUKAN

6 łyżek otrębów NIE mielonych (4o+2p)
1 łyżka budyniu waniliowego
słodzik (dałam 12 tabl, było trochę słodkie)
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia piernika (proszek już z przyprawą, dostępny w Kauflandzie) ewentualnie zwykły + przyprawa do piernika/korzenna
2 łyżki serka homo
marchew sucha - i tu może być problem, bo moja marchew była pozostałością po sokowirówce więc jeśli posiadacie należy uzyskać 350g a soczek wypić Jeśli nie, marchewkę trzeba zetrzeć na drobnych oczkach tych najmniejszych i odcisnąć cały sok gazą
Piekarnik nastawić na 180* Największą blachę (ta od kompletu od piekarnika) wyłożyć papaierem do pieczenia.
Jajka ubić w całości ze słodzikiem, dodać do nich wszystkie sypkie składniki i zmiksować. Dodać na koniec marchew i serek homo i dokładnie wymieszać lub zmiksować
Rozsmarować cienką warstwę na blasze, pomagając sobie w razie czego moczoną w wodzie łyżką
Piec 30-40 minut (moje były gotowe po 32 minutach w piekarniku gazowym). Po upieczeniu pokroić w prostokąty lub wyciąć foremką
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation