Kuchnia

Z SZYNKOWARU

Moje domowe kucharzenie....: 1560. Boczek prasowany

boczek [ wcześniej peklowany]
żelatyna
listek laurowy
przyprawa Szeherezada
Na dno posypać troszkę żelatyny,położyć listki laurowe.Na to położyć warstwę boczku [skórą do dołu]. Posypujemy żelatyną, posypać przyprawą i na to znów położyć warstwę boczku [ bez skóry], posypać przyprawą i żelatyną. Na wierzch położyć kolejną warstwę boczku [ tym razem skórą do góry].Znów posypać żelatyną i przyprawą.Zamknąć szynkowar i wstawić do garnka wyścielonego ścierką, wlać wodę i parzyć około 2 godzin w wodzie o temperaturze około 75 stopni . Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie boczek wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation