Kuchnia

Z SZYNKOWARU

Domowa wędlina z kurczaka z pieczarkami |

Składniki:
800 g piersi z kurczaka
100 g pieczarek
1 pęczek koperku
2 łyżki przyprawy Natura Smak Szeherezada
sól, pieprz
żelatyna w proszku
600 g piersi z kurczaka kroimy w małą kostkę, posypujemy przyprawą Natura Smak Szeherezada, dokładnie żeby każdy kawałek mięsa był pokryty. Resztę mięsa mielimy przez maszynkę wraz z pieczarkami i koperkiem, doprawiamy masę solą i pieprzem. Do szynkowara przekładamy połowę pokrojonego w kostkę kurczaka, posypujemy żelatyną. Wykładamy całą masę z pieczarkami, posypujemy żelatyną, wykładamy resztę kurczaka pokrojonego w kostkę, posypujemy żelatyną. Szynkowar zamykamy. Wstawiamy do garnka z gotującą się wodą ( na dno kładziemy ściereczkę) tak by woda była ok 1 cm poniżej brzegu. Gotujemy pod przykryciem w temperaturze 90 stopni około 65 minut. Pozostawiamy w prasce na noc do zastygnięcia.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation