DIY - zrób to sam

moje

Kruche ciasteczka » Przepisy na ciasta i desery - Mojeciasto.pl | Kasia

Lista składników
Jak zrobić?
Share on facebook Share on twitter Share on pinterest_share Share on google_plusone_share Share on naszaklasa
Wydrukuj

40 dkg Kasi

3,5 szklanki mąki
20 dag cukru pudru
2 całe jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy

Mąkę wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodaj Kasię i posiekaj nożem na drobne kawałki. Wbij jaja. Całość szybko zagnieć, zawiń w folię spożywczą i odłóż na godzinę do lodówki. Ciasto przełóż na podsypany mąką stół i rozwałkuj na grubość 3-4 mm. Z ciasta wycinaj foremkami ciasteczka i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej blaszce. Piecz około 8 minut w 200 st. C.

Temperatura 200°C

Czas pieczenia 8
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation