Kuchnia

Kulinaria

MUFFINKOWE TORTILLE

Składniki (10 sztuk):

5 tortilli
1 duża pierś z kurczaka
1 opakowanie zielonych warzyw na patelnię FRoSTA
1 papryczka chili
1 puszka krojonych pomidorów
1 mała puszka czerwonej fasoli (125 g)
ulubione przyprawy np. do burrito
50 g sera mozzarella
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć nasiosna i poszatkować. Dodać razem z warzywami na patelnię oraz fasolą. Zalać pomidorami z puszki, wymieszać. Doprawić do smaku. Gotować przez ok 10-15 minut, do miękkości warzyw. Formę na muffiny wysmarować masłem. Tortille przekroić na pół i wyłożyć nimi przygotowaną blachę. Napełnić przygotowanym nadzieniem, posypać serem. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190 C (z opcją grzania górnej grzałki) przez około 10 minut, aż ser się rozpuści.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation