Kuchnia

Kulinaria

Koktajl jagodowo - malinowy z bitą śmietaną


Składniki (3 porcje):

• 130 g jagód (i kilka do dekoracji)
• 130 g malin (i kilka do dekoracji)
• 100 ml pełnego mleka
• 50 g jogurtu naturalnego
• 1 łyżka miodu
• 3 łyżki cukru (lub mniej w zależności od słodkości owoców)
• 150 - 200 ml śmietanki 30%
• 2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

Owoce i mleko schłodzić wcześniej w lodówce. Do blendera wkładamy jagody, maliny, wlewamy mleko, jogurt, dodajemy miód i cukier i wszystko miksujemy. Zimną śmietankę ubijamy, a na sam koniec dodajemy dwie łyżki cukru pudru. Ubitą śmietanę przekładamy łyżką bądź rękawem do szklanek i zalewamy koktajlem. Wykładamy po łyżce śmietany na górę koktajlu i przyozdabiamy owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation