Kuchnia

DANIA RYBNE

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Halibut filet - 160 g
Bok choy - 0.5 sztuki
Papryka czerwona - 50 g
Sezam - 10 g
Czosnek - wg. uznania
Sos sojowy jasny - wg. uznania
Kukurydza - Ferba - - 100 g
Mleko 3,2% - 100 ml
Masło - 50 g
Oliwa - Chinata - - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
Średnia 3.57 / 5 (7 głosy)
Halibut z Bok choy na sosie kukurydzianym

1. Sezam prażymy na suchej patelni.Dodajemy oliwę, masło i przesmażamy z dodatkiem pasków papryki a następnie pokrojone bok choy.Doprawiamy pieprzem i sosem sojowym.
Sezam prażymy na suchej patelni.Dodajemy oliwę, masło i przesmażamy z dodatkiem pasków papryki a następnie pokrojone bok choy.Doprawiamy pieprzem i sosem sojowym.
2. Kukurydze gotujemy w mleku około 3 minut.Następnie blendujemy i przecieramy przez drobne sito.Doprawiamy solą, pieprzem i schłodzonym masłem.
3. Filet halibuta dzielimy na trzy części.Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy.Gdy ryba jest usmażona przekładamy ją przygotowanymi warzywami.Do całości dodajemy sos z kukurydzy. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation