Kuchnia

DANIA RYBNE

Zupa rybna

Składniki:

600 g filetów dorsza lub morszczuka
ok.2l wody
1 pietruszka
2 marchewki
1 mała papryka
1 por
2 pomidory bez skórki
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka zmielonej curry
1/4 szklanki natki pietruszki
1-2 łyżki oliwy
1 łyżka mąki
pieprz, sól

Wykonanie:

Dorsza pokroić na kawałki posypać solą i pieprzem, można skropić cytryną, obtoczyć w mące.
Oliwę rozgrzać na patelni i krótko obsmażyć rybę z obu stron, przełożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć paprykę, pokrojoną w paski.
Por pokroić, marchew i pietruszkę pokroić w talarki.
Warzywa zalać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości, dodać łyżkę przecieru pomidorowego.
Przełożyć rybę i podsmażoną paprykę do warzywnego bulionu, dodać curry i doprawić do smaku.
Gotować na małym ogniu przez ok. 6 minut.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Podawać z chrupkim pieczywem.

przepis pochodzi
http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/zuparybna
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation