Kuchnia

ciasteczka, babeczki, bułeczki

Składniki:

250 g miękkiego masła
4 łyżki cukru pudru
220 g mąki pszennej (1,5 szklanki)
4 łyżki skrobi ziemniaczanej
4 łyżki kakao
nutella - do przełożenia (wg przepisu około 160 g, ale zużyłam z pewnością mniej)

Przy pomocy miksera ubić miękkie masło z cukrem. Dodać resztę składników, dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto włożyć w szprycę cukierniczą i wyciskać na blachę ciasteczka. Nie trzeba zachowywać między nimi dużych odstępów - nie urosną.

Piec w temperaturze 170ºC przez około 10 minut (lub do momentu, gdy już nie będą miękkie).

Ostudzone przełożyć nutellą, jak markizy.

Z przepisu wychodzi około 60 bardzo małych ciasteczek (już złożonych).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation