Kuchnia

krówki, pianki, snickersy, rafaello...

TRUFLE

Czekoladowo - orzechowy przysmak

Składniki:
1 tabliczka mlecznej czekolady
2 łyżki śmietanki kremówki (30%)
2 łyżki masła
3/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
3-4 łyżki zmielonych migdałów do obtoczenia trufli

Przepis na trufle - sposób przygotowania:

Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać drobno. Śmietankę podgrzać nie doprowadzając do wrzenia następnie wsypać do niej rozdrobnioną czekoladę, dodać masło i utrzeć na gładką masę. Dosypać orzechy i wstawić do lodówki, na około godzinę aż masa stężeje.

Po wyjęciu masę nabierać łyżeczką i formować niewielki kulki, każdą obtoczyć w migdałach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation