Kuchnia

makarony

Szybko i smacznie.
Makaron z sosem paprykowo-serowym /Smacznego
Makaron z sosem paprykowo-serowym


Składniki:

1 duża czerwona papryka
1 cebula
1 ząbek czosnku
Pęczek zielonej cebulki
Pół pęczka tymianku
Zielona papryczka chili
400 g makaronu
Sól
2 łyżki oliwy z oliwek
250 g sera robiola
150 g śmietany kremówki
Pieprz



Przygotowanie:


Paprykę, cebulę, czosnek pokroić w drobną kostkę. Zieloną cebulkę i tymianek pokroić. Chili wypestkować i również drobno pokroić. Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Paprykę, czosnek i cebulę smażyć ok. 5 minut. Dodać zieloną cebulkę, chili i tymianek. Dodać 150 g sera robiola i śmietanę. Makaron odcedzić i 150 ml wody spod makaronu dodać do sosu i gotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wymieszać z sosem. Podawać posypany serem robiola. Dekorować tymiankiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation