Kuchnia

Dukan

Placki ziemniaczane - Dukan

Placki ziemniaczane bez ziemniaków - idealne
Przed smażeniem pachną surową masą ziemniaczaną, po usmażeniu mają taką samą konsystencję
To już 3 wersja, tym razem jestem z nich najbardziej zadowolona Bo kocham placki ziemniaczane z ziemniaków
3 łyżki otrębów NIE mielonych
125ml wody
1 łyżka mleka w proszku
mała cebulka posiekana drobno lub 1-2 łyżeczki suszonej
przyprawy: pieprz czarny, sól, odrobina natki, ciut majeranku i kopru, czosnek
Otręby wymieszać z mlekiem, odrobiną soli, zalać wodą. Gotować średnio 3 minuty aż zgęstnieje, ale nie będzie sztywne, ewentualnie dolać łyżkę wody. Wmieszać cebule zwykłą i suszoną, przyprawy.
Rozgrzać teflon, nakładać placki masy (mocząc łyżkę w wodzie), smażyć na rumiano na mniejszym ogniu.
Uwaga!! Cała konsystencja placków zależy od ugotowanej masy, jeśli będzie zbyt gęsta, to placki będą sztywne, powinna być między lejącą a sztywną, wtedy placki będą miały konsystencję i wygląd oryginalnych
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation