Kuchnia

Przepisy

Przekąska na imprezę

Czarne oliwki przełóż do miski, w której wygodnie będzie miksować pastę. Dodaj cząstki pomidora, natkę pietruszki i czosnek. Przypraw solą, świeżo mielonym pieprzem oraz oliwą. Zmiksuj wszystko. Jeśli pasta jest zbyt rzadka, dosyp łyżkę tartej bułki. Odstaw pastę.

Kromki chleba tostowego zrumień w piekarniku lub tosterze. Liście sałaty dokładnie umyj i odsącz z wody. Rozłóż kromki chleba po 4 sztuki w rzędzie na desce i posmaruj wszystkie pastą oliwkową.

Następnie na pierwsze dwie rozłóż liście sałaty, a na pozostałych rozsmaruj kozi twarożek i połóż plasterki papryki oraz listki świeżego tymianku.

Złóż kanapki jedną na drugą (2 kromki z sałatą i dwie z twarożkiem) pamiętając, aby wierzchnia kanapka była odwrócona nadzieniem do środka. Wbij 4 patyczki bambusowe w każdy róg, aby przytrzymać kanapkę.

Odetnij ostrym nożem skórę z kanapki, a następnie przekrój na cztery kwadraty, aby w każdej na środku znalazł się patyczek bambusowy. Rozłóż ćwiartki kanapki i ułóż na półmisku. Do dekoracji na każdy patyczek nabij kawałek pomidorka koktajlowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation