Kuchnia

PIEROGI_ KLUSKI_NALEŚNIKI

Mięsne kłębuszki w cieście francuskim
Przepis
Do przygotowania mięsnych kłębków potrzebne będą:
30 dag mięsa mielonego (najlepiej z kurczaka)
ciasto francuskie
1 żółtko
cebula
sól, pieprz
przyprawy (wg. uznania majeranek, zioła prowansalskie, itp.)
Do mięsa mielonego dodaj posiekaną cebulę, przyprawy, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
Teraz pora zająć się ciastem. Ciasto francuskie możesz zrobić samodzielnie lub kupić gotowe. Rozwałkuj je niezbyt cienko i pokrój w wąskie paski.
Z mięsa uformuj małą kulkę i oklej ją paskami ciasta francuskiego. Staraj się robić to tak aby wyglądały jak kłębki wełny."Kłębuszki" połóż na blasze, posmaruj rozbitym żółtkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180˚C przez ok. 30 minut.
Smacznego!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation