Kuchnia

PIEROGI_ KLUSKI_NALEŚNIKI

Serowe kopytka

ser żółty o wyraźnym smaku - 60 gramów
masło - 2 łyżki
Fix Kopytka czy leniwe - 1 opakowanie
natka pietruszki - 0.5 pęczka
mąka - 0.3 szklanki
sól i pieprz do smaku


Fix Knorr wymieszaj z 450 ml wody oraz startym na drobnych oczkach serem. Odstaw na kilka minut, aby ciasto zgęstniało.
Następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.
Wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. Gotuj w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij kopytka i schłódź w zimnej wodzie.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj serowe kopytka oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj, dopraw według uznania i podawaj. Serowe kopytka doskonale smakują samodzielnie lub też jako dodatek do dań mięsnych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation