Kuchnia

Kulinaria

Sałatka z indykiem i z winogronami

Przygotowanie 25 min * smażenie 8 min * 1 porcja – ok. 265 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 20 dag fileta z indyka
- 40 dag winogron
- 3 łyżki kiełków
- mango
- oliwa
- czosnek granulowany
- łyżka miodu
- sok z cytryny
- papryka
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz papryką, solą i pieprzem, usmaż na rumiano na oliwie. Zestaw z ognia.

2. Sok z cytryny utrzyj z miodem i czosnkiem granulowanym, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy. Odstaw na 5 min.

3. Mango obierz, drobno pokrój, winogrona potnij na połówki. Owoce wymieszaj z kiełkami i mięsem.

4. Sałatkę polej przygotowanym sosem miodowym. Podawaj w pucharkach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation