Kuchnia

MIĘSIWO

Mielone po turecku


Składniki:

1 cebula
2 ząbki czosnku
500 g mieszanego mięsa mielonego
1,5 łyżki bułki tartej
1 jajko
Sól, pieprz
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
500 g jogurtu naturalnego
Mięta, zielona cebulka

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso, bułkę tartą, jako, sól, pieprz, kumin, paprykę, musztardę, cebulę i czosnek wyrobić. Z masy uformować 12-16 kulek. Smażyć je na oleju ok. 8 minut. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać jogurt, pokrojoną miętę, sol i pieprz, wymieszać. Kulki podawać z sosem, posypane pokrojoną cebulką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation