Kuchnia

cooking

Składniki:
- 200 g gorzkiej posiekanej czekolady
- 120 g cukru
- 70 g masła
- 30 g mąka
- 2 jajka
- 1 łyżeczka domowej przyprawy do piernika albo mieszanka przypraw (szczypta, albo dwie mielonego cynamonu, szczypta kardamonu, szczypta mielonych goździków)
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu różowego

Przygotowanie:
Do garnka wrzuć masło i czekoladę, podgrzewaj na średnim ogniu, aż składniki się rozpuszczą, a masa będzie gładka. Zdejmij z ognia, lekko przestudź, dodaj cukier oraz przyprawy – dokładnie wymieszaj. Do czekoladowej masy dodaj po jednym jajku i kilka kropel aromatu waniliowego, mieszaj, aż masa będzie gładka. Dodaj mąkę i ponownie zamieszaj – tym razem dość energicznie, ale krótko.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation