Kuchnia

CIASTO FRANCUSKIE

Szybka pizza z salami, oliwkami i serem gorgonzola .

Składniki:

Ciasto francuskie
Plasterki salami
Ser gorgonzola pikantny
Oliwki czarne bez pestek
Sos bolonese(jeśli nam został po obiedzie) lub zwykły sok z pomidorów
Sól
Pieprz

Przygotowanie:

Rozwijamy ciasto fransuskie i układamy je na papierze do pieczenia.

Ciasto smarujemy, jeśli mamy sosem pomidorowym z miesęm mielonym (bolonese), lub sosem pomidorowym doprawionym do smaku solą i pieprzem.

Układamy plasterki salami, oliwki i kruszymy ser gorgonzola.

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20 – 25 minut do momentu, az ciasto się napuszy i zazłoci a ser rozpuści.

Podajemy na ciepło.
Smacznego.
www.agustomio.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation