Kuchnia

troche pieprzu ... troche soli ...

JAJKA ZAPIEKANE W BUŁCE Z PIECZARKAMI I FETĄ

Składniki (na 4 porcje):

4 bułki pszenne, np. kajzerki
200 g pieczarek (4 średniej wielkości pieczarki)
80 g pora (biała część), posiekanego w kostkę
1 ząbek czosnku, posiekany
2 łyżki natki pietruszki
90 g sera feta, pokruszonego
sól i pieprz do smaku
4 średniej wielkości jajka
Pieczarki myjemy, czyścimy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (u mnie pół na pół oliwa i masło). Wrzucamy pora, czosnek i pieczarki. Smażymy przez 3-5 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zawartość patelni mieszamy z serem i natką pietruszki. Ścinamy wierzch 4 bułek. Wyjmujemy miąższ. Bułki faszerujemy masą pieczarkową. Do każdej bułki wbijamy jajko, lekko solimy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (bez termoobiegu). Pieczemy przez 20-25 minut, aż białko się zetnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation