Kuchnia

Cooking

Przepis na domowe Bounty

400g wiórków kokosowych
200ml śmietany kremówki
140g cukru pudru
140g masła
opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
4 tabliczki mlecznej czekolady

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać. odstawić na 30 min od lodówki.
Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum 2 godziny
Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie. wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała.
Przechowywać w lodówce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation