Kuchnia

Dania gorace

Zapiekanka z chleba i cukinii z mozzarellą
Składniki:
2 cukinie
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
6 kromek chleba
Sól, pieprz
1 pomidor
250 g sera mozzarella
100 g parmezanu
1 żółtko
400 g śmietany

Przygotowanie:
Cukinie pokroić w plasterki. Czosnek obrać, rozgnieść. 2 łyżki oleju rozgrzać na patelni, obsmażyć kromki wraz ząbkiem czosnku, posolić, zdjąć. Cukinie lekko obsmażyć, oprószyć solą i pieprzem. Pomidora i mozzarellę pokroić w plastry. 75 g parmezanu, żółtko i śmietanę wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Cukinie, kromki, pomidory i mozzarellę układać na przemian w żaroodpornym naczyniu. Polać przygotowaną zalewą i dodać resztę parmezanu. Zapiekać w 225 st. C przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation