Kuchnia

Dania gorace

300g kiełbasy wieprzowej Natura Nove*
2 marchewki
2 cebule
3 łodygi selera naciowego
2-3 łyżki masła
1/2 łyżki mielonej papryki
szczypta cynamonu
łyżka soli gruboziarnistej
kilka gałązek świeżej kolendry
gałązka świeżej mięty
2 puszki pomidorów bez skóry

Obierz i pokrój drobno marchew cebulę oraz seler naciowy. Przełóż do wysokiego rondla wraz z pokrojoną kiełbasą, dodaj masło i podsmaż pilnując by się nie przypaliło. Jak zacznie za bardzo przywierać dodaj 2 szklanki wody i duś pod przykryciem 40 minut.

Następnie dodaj przyprawy i zioła. Zagotuj, dodaj pokrojone pomidory z zalewą i gotuj około 5 minut. Dopraw do smaku i podawaj z pieczywem.

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation