Kuchnia

ciasta, babeczki i inne

KOKOSOWE MUFFINKI PRICNESSA.

Składniki suche:



* 270 g mąki

* 130 g cukru

* 2 łyżeczki proszku do pieczenia

* 6 pokruszonych Princess kokosowych (6x33g)

* 2 łyżki wiórków kokosowych



Składniki mokre:



* 1 szklanka maślanki

* 100 ml oleju

* 1 duże jajko

* 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego



Dodatkowo:



* wiórki kokosowe



Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

W jednej misce łączymy suche składniki a w drugiej mokre, po czym łączymy je ze sobą i mieszamy przez kilka sekund energicznie łyżką, tylko do chwili połączenia się składników.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi.

Muffinki pieczemy około 20-25 minut (do suchego patyczka).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation