Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kokosowo karmelowe ciasto bez pieczenia - palce lizać!

Składniki:

na budyń:
•400ml mleczka kokosowego
•1 torebka budyniu śmietankowego bez cukru
•2 czubate łyżki cukru pudru lub 3 łyżki cukru kryształu
•pół szklanki wiórek kokosowych

na przełożenie:
•400g masy krówkowej
•ok. 300g herbatników (60 sztuk)

na polewę:
•100g czekolady gorzkiej
•2-3 łyżki śmietanki
•2 podwójne batoniki bounty



Wykonanie:

Ugotować budyń. Mleczko kokosowe roztrzepać trzepaczką, pół szklanki odlać, resztę zagotować z cukrem. Odłożone mleczko wymieszać z proszkiem budyniowym tak aby nie było grudek. Wlać do gotującego się budyniu, gotować jeszcze minutę. Wsypać wiórki, wymieszać, odstawić.

http://wypiekizpasja.blox.pl/2012/03/Kokosowo-karmelowe-ciasto-bez-pieczenia-palce.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation