Kuchnia

pasty i paszteciki do chlebka

Pasztet mieszany

przepis /ilustracja - klik w zdjęcie
======================

karkówka - 40 dekagramów
pierś z indyka - 40 dekagramów
wątroba wołowa - 50 dekagramów
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
suszone grzyby - 50 gramów
cebula - 2 sztuki
jajko - 3 sztuki
sucha bułka - 3 sztuki
bułka tarta - 1 łyżka
gałka muszkatołowa

1.Karkówkę i pierś pokrój, ugotuj.

2.Dodaj pokrojoną wątrobę, grzyby, pokrojoną cebulę i gotuj aż wszystko będzie miękkie.

3.Bułki namocz i wraz z ugotowanym mięsem, grzybami i cebulą przemiel.

4.Dodaj jajka, przypraw Delikatem Knorr, dokładnie wymieszaj.

5.Włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 50 minut w temp. 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation