Kuchnia

Surówki i warzywa do obiadu

Surówka z kapusty czerwonej i chrzanu
To jeden z przepisów zaczerpniętych z książki siostry Anastazii. Polecam wszystkim którym brakuje pomysłów na pyszne surówki i sałatki.



surówka1

Składniki:

1 główka czerwonej kapusty
1 cebula
1 pęczek szczypiorku
2 jabłka
pół małego słoika chrzanu
pół małego jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
Wykonanie: Kapustę oczyścić i zetrzec na tarce o grubych oczkach i skropic sokiem z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekac. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt, majonez, chrzan wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przyprawić.



surówka2

U mnie jako dodatek do sznycli z ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation