Kuchnia

CIASTA

Deser truskawkowy na ciepło

Składniki : ( 4 sztuki)

6 dużych lub 8 mniejszych truskawek
1 duże białko
4 łyżki cukru
kilka kropel olejku migdałowego
6 łyżek mąki pszennej
3 łyżki miękkiego masła
Mąkę, olejek, masło i dwie łyżki cukru połączyć razem. Utworzyć kulkę ciasta, owinąć w folię i wstawić do zamrażarki.

Truskawki pokroić w kosteczkę i posypać łyżką cukru. Cztery małe miseczki wysmarować odrobiną masła. Na spód wyłożyć truskawki. Białko ubić z łyżką cukru, a następnie wyłożyć na owoce.

Ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na sam wierzch. (Jeśli ciasto będzie miękkie potrzymać nieco dłużej w zamarażce)

Piec przez około 23 minuty w 190*C, aż wierzch zrobi się rumiany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation