Kuchnia

Przepisy

Anyżkowo: Zielona wiosenna sałatka

Składniki :

1/2 główki sałaty
garść liści szpinaku
6 rzodkiewek
4 łyżki groszku konserwowego
pęczek szczypiorku
1 jajko
200ml jogurtu naturalnego
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
Przygotowanie :

Jajko ugotuj na twardo. Sałatę i rzodkiewkę opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Sałatę podrzyj na mniejsze kawałki. Jajko i rzodkiewkę pokrój na ćwiartki. Sałatę, szpinak, groszek, rzodkiewkę i jajko włóż do miseczki. Do jogurtu wsyp odrobinę soli i pieprzu. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Sałatkę polej sosem i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation