Kuchnia

ryba

Paluszki rybne

Składniki:
150 g ryby morskiej
150 g ugotowanych ziemniaków
łyżka śmietany
kawałek pora
sól
pieprz
2 łyżki kaszy kukurydzianej
2 łyżki kaszy manny
2 łyżki płatków kukurydzianych
olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Gotuj rybę pod przykryciem około 15 minut lub w parowarze. Odsącz i rozdrobnij w dłoniach, by upewnić się, że nie ma w niej ości. Przełóż ją do miski z ziemniakami i wszystko rozdrobnij widelcem tak, by konsystencja była grudkowata.
Pora drobno posiekaj i razem ze śmietaną dodaj go do miski z rybą i ziemniakami. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
Teraz przygotuj panierkę: wymieszaj w głębokim talerzu kaszę manną i kukurydzianą oraz drobno pokruszone płatki kukurydziane.
Z masy formuj paluszki lub kotleciki, obtaczaj w panierce i smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu aż uzyskają złoty kolor.



Czytaj więcej na http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/news-paluszki-rybne-po-18-miesiacu,nId,1032490?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation