Kuchnia

Słodkości

Przepis na 12 porcji, czas wykonania 20min

Potrzebujemy:
Na dolną warstwę:
1 szklanka płatków owsianych,
1 duża łyżka gorzkiego kakao,
2 łyżki syropu klonowego albo 2 łyżki mleka migdałowego,
1 szklanka mąki migdałowej,

Ciasto:
2 szklanki masła orzechowego,
3 duże dojrzałe banany,
aromat waniliowy
1/4 szklanki syropu klonowego,
1/4 szklanki oleju kokosowego,

I do posypania na wierzch - orzeszki, kawałki gorzkiej czekolady etc.

Wykonanie:
Wyłożyć formę papierem do pieczenia, zmiksować wszystkie składniki (te na dół) aż do uzyskania jednolitej masy, wylać na blachę. Następnie zmiksować składniki na górną warsttwę i wylać na pierwszą warstwę. Wszystko oczywiście ładnie wygładzić, żeby wszędzie było równo. Włóż ciasto do lodówki na ok. 4-6h. Na koniec posypać dodatkami (żeby uzyskać taką polewę jak na zdjęciu trzeba rozpuścić gorzką czekoladę z dwoma łyżkami oleju kokosowego).
Wyjmować z lodówki ok. 15min przed podaniem, żeby łatwo się kroiło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation