Kuchnia

Ciasta, ciastka i desery

WOMANIZER

- cienko obrana skórka z jednej limonki,
- pęczek mięty,
- 160 ml lemoniady,
- 300 g śmietany,
- 2 łyżki cukru,
- 160 ml likieru miętowego,
- 160 ml wódki,
- 240 ml soku ananasowego,
- 80 ml syropu (cukrowego),
- kostki lodu

Skórkę z limonki ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Suszyć w piekarniku przy temp. 50 st. C przez 30 minut. Miętę umyć, oberwać listki, włożyć do miski i rozetrzeć. Zalać lemoniadą i odstawić. 150 g śmietany ubić. Skórkę z limonki zmiksować i zmieszać z cukrem. Lemoniadę odcedzić. 80 ml likieru miętowego, wódkę, sok ananasowy, 150 g śmietany, lemoniadę i syrop umieścić w shakerze. Dopełnić lodem i mocno wstrząsnąć. Brzegi kieliszków zanurzać najpierw w wodzie, potem w mieszance cukru i skórki z limonki. Do każdego kieliszka nalać po łyżce likieru miętowego. Wlewać płyn z shakera (np. po trzonku łyżeczki). Na wierzch dać bitą śmietanę. Posypać resztą limonkowego cukru.
Czas przygotowania: 45 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation