Kuchnia

mięcha

Pasta z pieczonego kurczaka
Bardzo często jest tak, że gdy piekę kurczaka, większe kawałki mięsa zjadamy ale problem jest z grzbietem i tymi częściami, na których mięso jest trudniej dostępne. Ale, że jedzenia wyrzucać nie wolno zwykle obieram te kawałki i robię z nich smarowidło do chleba. Kolor dzisiejszej pasty może nie zachwyca ale smak jest bardzo wciągający.



Pomysł własny

Składniki:

mięso z pieczonego kurczaka (ok. 2 szklanek)
100 g ziaren słonecznika
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz, mielona papryka
natka pietruszki

Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Mięso z kurczaka wrzucić do miski, dodać słonecznik, posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać sól, pieprz, mieloną paprykę oraz majonez i dokładnie wszystko wymieszać.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation