Kuchnia

mięcha

Schab pod wielowarstwową pierzynką6-8 kotletów schabowych

4 łyżki masła

musztarda miodowa

2 cebule

10 dag salami

15 dag żółtego sera

2 jajka

bułka tarta do posypania kotletów

sól, pieprz



Kotlety umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz z obu stron sola i pieprzem.

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Ułóż kotlety i wierzch każdego posmaruj musztardą.

Cebulę obierz i dość drobno poszatkuj. Ułóż warstwę cebuli na musztardzie, a następnie połóż na cebuli pokrojone w plastry salami, tak aby tworzyły kolejna warstwę.

Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190* C i zapiekaj ok. 15 minut.

W tym czasie zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach i wsyp do miski. Dodaj do sera rozkłócone jajka. Przypraw sola i pieprzem.

Po 15 minutach wyjmij naczynie z kotletami z piekarnika i każdy kotlet polej masą serową. Wierzch posyp bułka tartą a na samym końcu obłóż kotlety wiórkami masła, tak aby roztapiające się masło przyrumieniło warstwę bułki.

Kotlety wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut, ale już w temperaturze 180* C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation